Scooterjoch (18) uit Maastricht sleurt hond de dood in

© Foto ter illustratie
Een 18-jarige jongen uit Maastricht is opgepakt nadat hij in zijn vlucht voor de politie een hond met zijn scooter meesleurde. Het beest overleed ter plekke.
De scooterrijder scheurde dinsdagavond op een groep agenten en omstanders af, op de President Rooseveltlaan. De politie deed daar op dat moment buurtonderzoek vanwege een autobrand, eerder op de avond.

Hond meegesleurd

De jongen reed volgens de politie dwars door de groep heen. Door de gevaarlijke manoeuvre kwam een hond met zijn lijn vast te zitten aan de scooter. Het beest werd over de straat meegesleurd en overleed ter plekke.

Pepperspray

De agenten wisten de wegpiraat in het voorbijgaan pepperspray in zijn gezicht te spuiten. Daardoor ging de jongen verderop met zijn scooter tegen de grond. Daarna nam hij de benen. De agenten die achtervolging hadden ingezet, wisten hem even verderop alsnog in de boeien te slaan.
De politie denkt dat de jongen probeerde te ontkomen aan een eventuele controle. De Maastrichtenaar zit nog altijd vast; hij reed rond zonder kenteken en rijbewijs. Zijn scooter is in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!