Nieuws

Limburgse brandweerofficieren helpen collega's uit de brand

© Flickr/Jeandelatete/CC BY-ND 2.0
De Brandweer Limburg-Noord gaat de collega's van de regio Brabant-Noord helpen om een tekort aan Officieren van Dienst (OvD) op te vangen.
Officieren uit de regio Venray zullen het district Land van Cuijk gaan versterken door ook daar mee te draaien in de roosters.

Vriendendienst

Aanleiding voor de samenwerking is een onvoorzien tekort aan zulke officieren, de leidinggevende van een brandweereenheid bij een incident, in de regio Brabant-Noord. De 'vriendendienst' zal in principe één jaar duren. Ondertussen worden er in Brabant-Noord twee nieuwe OvD's opgeleid, die na de zomer van 2018 inzetbaar moeten zijn.

Voordelen

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de samenwerking meerdere voordelen. Men verwacht nu sneller 'de juiste man op de juiste plek te krijgen' en bovendien vergroten de officieren hun kennis van het verzorgingsgebied. Dat zou in de toekomst bij grotere incidenten van pas kunnen komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!