Egelopvang: help de egel de winter door

© Istock
De egel heeft het moeilijk, omdat door de droge zomer er minder voedsel en water te vinden was. Hierdoor hebben de dieren veel minder spek op de ribben dan nodig is voor de komende winter.
Opvanglocaties voor egels hebben het daardoor erg druk. De landelijke Egelbescherming luidt zelfs de noodklok en stelt dat de opvangcentra in het hele land zo vol zitten met verzwakte dieren dat een opnamestop dreigt.

Extra druk
Zover is het bij de egelopvang in Stein nog niet, maar extra druk hebben ze het er wel. Ook nu de droogte langzaam afneemt. Volgens Denise Rouschop van de egelopvang worden er in Stein momenteel zo'n dertig dieren verzorgd. "Dat aantal is al een tijdje constant. Er gaan dieren weg, maar er komen ook steeds nieuwe bij."

Hitte en droogte: 100 verzwakte egels krijgen hulpBijvoederen
Rouschop krijgt de laatste weken veel vragen of extra voedsel en water voor de egels nog nodig is nu de droogte afneemt. "Wij adviseren om dit gewoon te blijven doen. Egels hebben deze periode hard nodig aan te komen voor de winter. Veel dieren is dat nauwelijks gelukt de afgelopen tijd."

Mensen die verzwakte egels vinden, wordt aangeraden contact op te nemen met de dierenambulance of de egelopvang in Stein.

Luister ook: Nog steeds drukte bij egelopvang in Stein

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!