PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties

© Istock
De PvdA-fractie in de Maastrichste gemeenteraad wil dat de drie in de stad actieve corporaties Servatius, Woonpunt en Maasvallei het mes zetten in topsalarissen voor hun bestuurders.
Verder moeten ze stoppen met het verhogen van de huur voor sociale huurwoningen en moet de verkoop van die woningen worden gestaakt.

Plan

'In ruil' gaat de PvdA zich landelijk hard maken voor het afschaffen van de zogeheten verhuurdersheffing, die de corporaties veel geld kost. Dat staat in het actieplan wonen dat de lokale PvdA woensdag presenteert. aastricht komt op de sociale huurmarkt flink in de knel. Er zijn steeds minder woningen, en de woningen die er nog zijn worden steeds duurder in huur. Met het actieplan hoopt de PvdA de sociale huurmarkt te behoeden voor verdere problemen.

Salarissen te hoog

Burgerraadslid Antoine van Lune. "Er zijn meerdere maatregelen nodig om deze dramatische situatie het hoofd te kunnen bieden. De verhuurdersheffing is een ramp. Afschaffen moet de corporaties meer lucht geven. Aan de andere kant moeten de corporaties ook kritisch naar hun eigen bedrijfsvoering kijken. De huidige salarissen zijn simpelweg te hoog. Er gaat veel te veel geld naar de eigen organisatie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!