Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen

© Facebook/RISQ Parkstad
De Brunssumerheide bezetten of Treebeek inlijven? Het kan binnenkort. Het bordspel Risk krijgt namelijk een Parkstad-variant.
Het veroveren van de hele wereld is binnenkort niet meer nodig om het bordspel winnend af te sluiten. Met de 'werelddelen' Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal, Nuth, Simpelveld en Onderbanken ben je er al.

Goed doel

Het spel wordt de komende weken voor het laatst getest en gaat daarna in beperkte oplage in productie. Een deel van de opbrengst gaat vervolgens naar het Glazen Huis Heerlen en de Voedselbank Limburg-Zuid.

Politici testen

Een van de initiatiefnemers van het spel is Christian Petermann. "Binnen twee weken willen we de eerste testmatches spelen. Kijken wat werkt en niet werkt." Daarna worden er vermoedelijk 250 spellen daadwerkelijk geproduceerd. "In eerste instantie gaat het om een gelimiteerde oplage. Maar we sluiten niet uit dat we bij groot succes meer spellen maken of in de toekomst ook een versie voor heel Zuid-Limburg willen maken."

Parkstad-fusie

Het idee achter de ontwikkeling van het spel is de Parkstad-fusie op de kaart te zetten. Voor de eerste testmatches zullen dan ook politici en fervent Risk-spelers als Ralf Krewinkel (Beek), Erik Koppe (Brunssum), Max Ruiters en Mark Meijer (Kerkrade), Mariska Werry (Simpelveld) en Raymond Vlecken (Landgraaf) hun opwachting maken. Petermann, zelf groot voorstander van één Parkstad: "Er wordt al lang en breed gesproken over een Parkstad-fusie. Misschien dat dit spel nog wat kan bijdragen aan die gedachte."
Het spel gaat waarschijnlijk 39,95 euro kosten en kan binnenkort aangeschaft worden via de Facebooksite van RISQ Parkstad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!