Rechercheurs Verstappen putten vertrouwen uit 'zaak Milica'

Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp in 1998.
Het onderzoeksteam van Nicky Verstappen heeft verheugd gereageerd op de doorbraak in de zaak van Milica van Doorn uit Zaandam.
In die zaak werd een verdachte opgepakt nadat een familielid vrijwillig dna had afgestaan tijdens een grootschalig onderzoek dat vorige maand werd gehouden.

15.000 mannen

"Wij hopen op een zelfde resultaat", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg weten. Volgend jaar worden 15.000 mannen in onze provincie benaderd voor een vrijwillig DNA-verwantschapsonderzoek. Daarmee wordt er gezocht naar familie van de dader.
Schoolvoorbeeld
Bij de zaak in Zaandam werden ruim 130 mannen benaderd voor deelname aan een verwantschapsonderzoek. 125 mannen gaven gehoor aan de oproep. De verdachte die nu is opgepakt werd ook opgeroepen, maar hij was één van de twee weigeraars. Hij werd alsnog opgepakt omdat een familielid wel dna had afgestaan.

Verwantschapsonderzoek
"Uit het boekje", zo reageert een woordvoerder van het OM verheugd. Met een verwantschapsonderzoek wordt een verdachte gezocht door dna-sporen te vergelijken met mogelijke familieledn van de dader. Groot verschil met Nicky Verstappen is wel dat de doelgroep veel groter is. Hiervoor worden 15.000 mannen opgeroepen, in Zaandam waren dat er 133.

Begin 2018

Mensen bij politie en Justitie die betrokken zijn bij de zaak Verstappen volgen de ontwikkeling in Zaandam op de voet. Ook hebben de onderzoeksteams onderling contact om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Het verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen moet ergens in de eerste maanden van 2018 beginnen.
De 11-jarige Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!