Sjeng 2018 voor Bart Storcken

© L1/Danique Daemen
Muzikant Bart Storcken is de winnaar van de Sjeng 2018.
Dat is maandagavond bekendgemaakt in het L1 Radio-programma Plat-eweg.

Verrassing

Nicole van Wordragen, voorzitter van de Sjeng Kraft Kompenei, verraste Storcken samen met Beppie Kraft met het goede nieuws.

Uitreiking

De prijs - een beeldje - wordt uitgereikt tijdens de opening van het carnavalsseizoen, de 11devande11de, op het Vrijthof op 11 november.

Beeldbepalend

De Sjeng is een jaarlijkse prijs van de Sjeng Kraft Kompenei. De onderscheiding is bedoeld voor een beeldbepalende muzikant uit Limburg. Meestal een accordeonist, zoals ook naamgever Sjeng Kraft dat was. Maar dit jaar heeft de commissie breder gekeken: de 38-jarige Storcken is muzikaal niet alleen bedreven als accordeonist en pianist, maar kan veel meer. Hij is actief op diverse gebieden, zoals zang, tekstschrijven en componeren.

Veelzijdig

Verder beheerst hij verschillende muziekstijlen. Hij speelt onder andere in bands en projecten als Grupo Go, The Allstar RBR Bigband Sensation, Ummer d'r Neaver, het Medammecourorkest, L1-Tieëkezinge, The Lexor Jazz orchestra, Herriemenie Miserabel en Herberg de Troost.

Overrompelend

Volgens de jury is hij daarin soms een beetje 'overrompelend', maar vooral ook communicatief en open tegenover het publiek, een rasechte entertainer met improvisatievermogen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!