1Lunch: Kampbewoners weer in opstand voor standplaats

* Sittard klaar voor Oktoberfeest* Dronkenmansrit eindigt tegen hekwerk* Streep door motordroom Verstappen
Doek valt voor rijschool na ongeval
De Heerlense verkeerschool Pothoven is failliet. Het doek is gevallen na een ongeval. In mei van dit jaar werd rijschoolhouder Marco Pothoven aangereden door een andere automobilist. De rijschoolhouder kon daardoor geen les meer geven en moest het faillissement aanvragen. Lees hier meer.

Streep door motordroom Verstappen

Max Verstappen moet zijn droom om in de MotoGP te racen voorlopig in de koelkast zetten. Red Bull heeft hem verboden om in de koningsklasse van de motorsport te rijden. Zelf zag de Formule 1-coureur een uitstapje wel zitten. Lees hier meer.

Flinke smak voor bestuurder met alcohol op

Dat was even schrikken voor mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag op de Rijksweg in Margraten waren. Een auto reed met de nodige vaart tegen een hek aan. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar er komen wel consequenties: volgens de politie had hij gedronken. Lees hier meer.
© Politie Limburg

Opstand kampers voor standplaatsen

Woonwagenbewoners zijn boos. Jarenlang probeerden gemeenten via een sterfhuisconstructie om van de kampjes af te komen door geen nieuwe standplaatsen vrij te geven. Maar dat beleid zijn de woonwagenbewoners nu spuugzat. Vorige week kwamen ze in actie in Beek, gisteren werd in Heythuysen een terrein bezet, vandaag is Heerlen aan de beurt. Lees meer.
Hangt je dirndl of lederhose al klaar?
Sittard staat de komende dagen in het teken van het Oktoberfeest. De schootsvelden zijn omgetoverd tot Festwiese. Verdeeld over vier feestpaviljoens treden dit jaar meer dan 100 nationale- en internationale topartiesten op. Er worden zo'n 200.000 feestgangers verwacht. Lees hier meer.
© iStock

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!