Nieuws

Verdachte steekpartij is 37-jarige Maastrichtenaar

© Jean-Pierre Geusens
De verdachte die donderdagavond is aangehouden voor de dodelijke steekpartij in Maastricht is een man van 37 jaar oud.
De inwoner van Maastricht is zelf ook gewond geraakt en overgebracht naar het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen.

Enige aanhouding

Verder laat de politie weten dat het gaat om de enige aanhouding in het onderzoek naar de geweldsexpolosie van donderdagavond in Maastricht. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten er drie gewond, onder wie de verdachte. De verdachte werd, bloedend en nog in het bezit van een mes, aangehouden bij de moskee aan de Weustenraadstraat.
De verdachte van de fatale steekpartijen in Maastricht. © L1 via Whatsapp

Steekpartij

Het geweld van donderdag begon met een dodelijke steekpartij in een woonhuis aan de Botssaarsstraat. Kort daarna brak een grote vechtpartij uit aan de Joseph Postmesstraat, waarbij een tweede slachtoffer door steekwonden om het leven kwam.

Lees hier het eerdere nieuws over de steekpartij in Maastricht

Relatie

De politie heeft nog niet met de slachtoffers en verdachte kunnen spreken, waardoor nu ook nog niet duidelijk is of er bijvoorbeeld een relatie is tussen de personen. De identiteit van de overleden en gewonde personen wordt later bekend gemaakt, omdat nog niet alle familieleden in kennis zijn gesteld.
Wat de reden is voor de steekpartij en de daaropvolgende vechtpartij is nog niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!