Eindhalte tram Maastricht bij Mosae Forum

© iStock
De voorlopige eindhalte van de tram tussen Hasselt en Maastricht komt bij Mosae Forum als het aan het stadsbestuur van Maastricht en het provinciebestuur ligt.
Die locatie kwam als beste uit een variantenonderzoek, waarbij ook een eindhalte aan de Boschstraat werd onderzocht.

Dieper onderzoek

De komende tijd vindt dieper onderzoek plaats naar de variant Mosae Forum. Dat moet onder meer inzicht geven in de kosten. Op basis van wat nu voorligt, blijkt dat de investeringsraming 200.000 euro hoger is dan het beschikbare budget.

Station

Mosae Forum past volgens Maastricht en de provincie beter in het oorspronkelijk vastgestelde tramtracé en biedt bovendien de kansen om op termijn de tramlijn alsnog door te trekken tot aan het station. Dat was nu al de bedoeling, maar de Wilhelminabrug bleek te zwak om de tram te kunnen dragen.

Resultaten

De voorkeursvriant is gedeeld met de Belgische partners. Minister Ben Weyts heeft laten weten het resultaat van het vervolgonderzoek 'met belangstelling tegemoet te zien'. Na de zomer worden de resultaten van deze studie gepresenteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!