YouTube-ster Dylan Haegens moet Venrayse straat hip maken

Dylan Haegens en Marit Brugman tijdens het opnemen van een vlog. © Mijntje Wismans
Limburgs populairste vlogger Dylan Haegens is gevraagd zijn mediabedrijf te vestigen in het Schoutenstraatje in Venray. Een winkelstraatje met veel leegstand.
De Bekende Nederlander uit Venray mag één van die lege panden voor een jaar huren voor een vriendenprijs. Directeur Marc Janssen van Suyderland Venrode, eigenaar van het pand en betrokken bij de promotiecampagne Venray Bloeit hoopt de Venrayse straat op die manier nieuw leven in te blazen.

Reuring

Janssen heeft stiekem de hoop dat de YouTube-ster van het Schoutenstraatje een Silicon Alley maakt, waar meer creatieve geesten uit de regio samenklonteren en nieuwe ideeën bedenken. Bovenal moet Haegens reuring veroorzaken.

Succesvol

Dat is aan Haegens wel besteed. De filmpjes van de vlogger - vaak met vriendin Marit Brugman - worden op YouTube per maand acht miljoen keer bekeken. Een kaskraker als ‘10 manieren om uit de klas gestuurd te worden’, heeft alleen al 1,1 miljoen views. Zijn hoofdkanaal op YouTube telt 380.000 abonnees.

Fans in Venray

Het maakt van de 22-jarige vlogger iemand die herkend wordt op straat. Van Venray tot in Amsterdam. De eerste resultaten zijn alvast hoopvol te noemen. Ruim voor de opening van zijn bedrijf komende vrijdag, verzamelen zich regelmatig groepen fans voor de etalage. Haegens: "Sommige mensen zeggen dat het nog nooit zo druk is geweest in de straat."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!