Chaos op basisschool de Cramignon in Eijsden

© iStock
Een hoog ziekteverzuim, veel vervangers, de krimp en weerstand tussen team en directeur zorgen voor problemen op basisschool de Cramignon in Eijsden.
Zeven van de achttien leerkrachten komen het komend schooljaar niet terug. Dit heeft directeur Marie- José Duijsings van de Cramignon aan alle ouders laten weten. Het vertrek van de juffen is niet in alle gevallen vrijwillig.

Hoge eisen
Rob Beaumont, voorzitter van het college van bestuur van de stichting Kom Leren, waar de Cramignon onder valt, zegt dat ook de cultuur van de school en de hoge eisen die gesteld worden aan leraren geleid hebben tot deze maatregelen.

Anoniem
Daar hebben de leerkrachten van de school een ander gevoel over. Volgens personeel dat alleen anoniem wil praten is er veel wantrouwen naar de directeur, is de werkdruk veel te hoog en krijgen ze het gevoel het nooit goed te doen. Zo’n tien leraren zijn langdurig ziek thuis (geweest) of net weer aan het re-integreren.

Donderdag een uitgebreid verhaal in Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!