Kindante sluit school Meers

© iStock
De dependance van basisschool De Triviant in Meers wordt gewoon volgens plan gesloten.
Scholenkoepel Kindante vindt de nieuwe voorwaarden die het college van B en W van Stein verbindt aan het bekostigen van één leerkracht voor komend schooljaar onacceptabel. Alleen bij een akkoord hierover zou Kindante de dislocatie komend schooljaar nog volwaardig willen openhouden.

'Niet langer onzekerheid'

Bestuursvoorzitter Yvon Prince van Kindante heeft het college, de school en de ouders van de scholieren maandag ingelicht over het besluit. "Wij willen u niet langer in onzekerheid houden", schrijft hij aan de betrokken ouders. Groepen 3 tot en met 8 krijgen nog tot 1 augustus 2016 les in Meers. Dan wordt de dislocatie "definitief buiten gebruik gesteld."

Gehandhaafd

Volgens Kindante hebben B en W vrijdag per brief voorwaardelijk toegezegd te willen bijdragen in de kosten van één leerkracht. Kindante had voorgesteld dat zo groepen 1 en 2 alsnog tot medio 2016 in Meers gehandhaafd konden worden.

Dislocatie

Ouders van scholieren uit die klassen zouden zo meer tijd krijgen om te bezien waar hun kinderen na sluiting van de dislocatie onderwijs kunnen krijgen. Maar volgens Kindante stelt het college nu als voorwaarde voor die bijdrage dat De Triviant ook ná augustus 2016 in Meers openblijft. Dat is ook de uitdrukkelijke wens van coalitiepartijen DOS, CMB en CDA. Voor Kindante is dat onacceptabel. Dat geldt ook voor de door B en W gestelde conditie opnieuw te willen praten over de redenen voor en gevolgen van een schoolsluiting.
Directeur Nan Galema van De Triviant gaat met ouders van de kinderen van groep 1 en 2 praten over een alternatieve school voor na de zomer. Onderwijswethouder Ron Leuken (DOS) was gisteren niet voor commentaar bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!