Obstacle Run op Asseltse Plassen gaat niet door

© iStock
De Ultimate Warrior Obstacle Run, die op 1 en 2 september op de Asseltse Plassen gehouden zou worden, gaat niet door.
Het gebied waar Barry Lutgens en Maikel Zeegers de eerste editie van deze run gepland hadden, is van grote ecologische waarde en daarom gaat er een streep door dit evenement.

Te kwetsbaar
De organisatie had in het vroege voorjaar al een scan laten doen en op grond daarvan diverse maatregelen genomen, maar volgens een nieuwe scan in opdracht van de gemeente Roermond is het gebied te kwetsbaar om daar zo'n evenement te laten plaatsvinden. Voor de organisatoren is dat een stevige domper. Het kost Maikel Zeegers moeite om zijn teleurstelling tegen L1 onder woorden te brengen.

Veel aanmeldingen
Zo'n 1300 deelnemers hadden zich volgens Zeegers al voor het evenement aangemeld, maar die kunnen volgend voorjaar op de Noorderplas in Roermond aan de bak, want de organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten en wil de wedstrijd op 20 en 21 april in de Roermondse Weerd laten doorgaan. Zeegers verwacht niet dat ecologie in het gebied waar ook Solar plaatsvindt roet in het eten gooit.

Deelnemers, die in het voorjaar niet aan de start willen verschijnen, krijgen hun inschrijfgeld terug. Wie heeft ingeschreven en aan de run op de Noorderplas wil deelnemen, wordt volgens Zeegers gedeeltelijk gecompenseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!