OM eist 30 maanden cel voor varkenshouder in Ospel

© Thinkstock
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertig maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen de eigenaar van een aantal varkensstallen aan het Ommelpad in Ospel.
In februari vorig jaar werd daar een grote amfetaminefabriek aangetroffen.

Amfetaminen

De politie meldde destijds dat het lab - dat bij een milieu-inspectie aan het licht kwam - twee keer zo groot was als normaal. Verdere details over de aantallen amfetaminen die geproduceerd konden worden, zijn niet bekend.

Chemische lucht

Volgens de officier van justitie is het niet mogelijk dat de eigenaar niets wist van het speedlab in zijn stal. Zo klaagde de buurt over een chemische lucht rond het terrein en vergt het opzetten van een amfetaminefabriek van die grootte veel tijd.

Kuikens voeren

Vlak voordat de loods werd gecontroleerd door een ambtenaar, was de verdachte even weg om 'de kuikens te voeren'. Een getuige meldt dat hij op dat moment drie mannen over het grasveld van het erf zag rennen. Volgens de officier waren zij gewaarschuwd door de eigenaar, maar die ontkent.

Slapen in de loods

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling, de dienst die ingeschakeld wordt om dergelijke drugslabs af te breken en te onderzoeken, trof een met landbouwplastic afgebakende ruimte aan waar bedden lagen. Dit doet vermoeden dat er in de loods werd geslapen.
In het verleden is de verdachte al vaker in verband gebracht met verdovende middelen.

Hennepkwekerij

In 2011 werd in diezelfde loods een hennepplantage aangetroffen en ook in de buurt van het woonhuis van de Ospelnaar zijn meerdere malen wietkwekerijen ontdekt. Ook over deze zaken zegt hij 'niets te weten' en 'niets mee te maken' te hebben.
De uitspraak is, wegens de feestdagen, vervroegd naar 1 mei.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!