Waterschap Limburg rekent op miljoenen voor wateroverlast

© Weertdegekste.nl
Het Waterschap Limburg rekent op miljoenen van het Rijk om wateroverlast te bestrijden.
Het Waterschap is blij dat het kabinet 'meer dan ooit de nadruk legt op klimaatbestendig en waterrobuust inrichten van Nederland.'

Miljoenen

Dijkgraaf Patrick van der Broeck benadrukt dat er veel geld nodig is om wateroverlast en droogte tegen te gaan. "We hebben becijferd dat dat onze opgave ruim 275 miljoen euro bedraagt om de gevolgen van zware hoosbuien zoals in 2016, ernstige droogteperioden en hitte in het stedelijk gebied aan te pakken."

Regenwater

Van der Broeck vindt dat ook de provincie een belangrijke rol speelt bij de aanpak van klimaatproblemen. Zo pleit hij onder meer voor het bestemmen van natuurgronden langs beken voor het opvangen van regenwater. "We zijn ervan overtuigd dat hier grote kansen liggen voor het vergroten van waterveiligheid in Zuid-Limburg en het verminderen van wateroverlast in combinatie met natuurontwikkeling bij beken." In december worden hierover besluiten genomen in de provincie.
Het Waterschap Limburg probeert de gevolgen van klimaatproblemen zoveel mogelijk te beperken. "Zonder grote financiële hulp uit Den Haag doen we dat nu noodgedwongen in een lager tempo dan we zouden willen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!