L1mburg Centraal: drugslab in bedrijfspanden

© L1
Zondag in L1mburg Centraal: Limburgs tintje bij afscheid D66-leider, drugs in bedrijfspand, de laatste race van Bram Tankink??, het zegenen van knuffels en nog meer nieuws.

D66-man baalt van vertrek partijleider Pechtold

Uiteindelijk kwam het vertrek van D66-partijleider Alexander Pechtold toch voor velen als een verrassing. Ook voor D66'er van het eerste uur Paul Wessels uit Gennep.

Drugslab in bedrijfspand. Hoe voorkom je dat?

Tijdens een inval in een bedrijfspand in Sittard is er dit weekend een enorm drugslab ontdekt. Alleen al de aanwezige amfetamine, ook wel speed genoemd, had een straatwaarde van ruim zes miljoen euro. Tijdens de inval waren de verdachten nog bezig met het produceren van die hoeveelheid. De politie heeft twee mannen aangehouden, die verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van het enorme drugslab. Het komt steeds meer voor, ondermijning in bedrijfspanden op industrieterreinen. Straks een gesprek met Paul Verhoeven van het Platform Veilig Ondernemen, over hoe je dat als ondernemer kunt voorkomen.

De laatste race van wielrenner Bram Tankink??

Vandaag was het de allerlaatste race van wielrenner Bram Tankink. Hij begon als mountainbiker en vandaag sloot ie zijn carrière af als mountainbiker, in de Bart Brentjens Challenge. Start en finish in Eijsden, 100 kilometer door het Limburgse veld. Met de crossmotor gingen verslaggever Maurice Jessen en cameraman Tom Reinders er achteraan.

Voetbal

VVV-Venlo had weinig in te brengen zaterdagavond in Eindhoven. De eerste helft ging nog aardig, maar daarna was kampioen PSV te sterk. Het werd 4-0 voor de ploeg van Mark van Bommel. VVV leek daar uiteindelijk ook mee te kunnen leven.
Fortuna speelde zondagmiddag, uit bij FC Emmen, belangrijk degradatieduel. Het werd een hele spannende strijd met veel goals. zes stuks, mooi verdeeld in een 3-3 eindstand nadat de ploeg met 3-1 achterstond.

Handbal, de EHF-Cup

Lions heeft dit seizoen wat met Oostenrijk. In de eerste ronde van het Europees toernooi werd Wenen verslagen en nu kwam Alpla Hard op bezoek, vanuit de Oostenrijkse kant van de Bodensee. Grote jongens, maar zónder hun geblesseerde topspelers. En dus waren er kansen voor het handbalteam uit Sittard-Geleen in de tweede ronde van de EHF-Cup. Het team uit Sittard-Geleen krijgt het volgende week voor de kiezen want daar zitten minimaal 1500 Oostenrijkers op de tribune in de 'Sporthalle am See'. Handbal is daar een grote sport. Maar toch waren er maar weinig Oostenrijkers meegereisd. Kim Langeslag ging op zoek.

De jeugd heeft de toekomst bij rugby

Rugby is geen grote sport in onze provincie. Dat is wel eens anders geweest. In de jaren tachtig telden Limburg tien clubs, tegenwoordig zijn het er drie: Venlo, Roermond en Maastricht. Er wordt nu meer naar de jeugdopleiding gekeken. Want jeugdleden worden vanzelf ouder en ze blijven hangen. Voorheen bestonden teams vaak uit studenten, vaak Engelse of Franse, of militairen die in Limburg gestationeerd zaten. Nu zetten clubs dus in op jeugd, voor de toekomst. Bijna 500 jonge rugbyspelers verzamelden zich in Maastricht voor een internationaal rugbytoernooi bij de Mamba's, onder andere om de sport nog eens goed onder de aandacht te brengen bij onze jeugd.

Laat je huisdier en knuffel zegenen

De zondagdienst in de Heilig Hartkerk van Overhoven in Sittard stond zondag helemaal in het teken van dierendag. Baasjes konden hun huisdieren laten zegenen en kinderen hun knuffels.

Een familieband, hoe vertaal je die in een dans?

In de voorstelling Bloedbanden proberen acht families dat te doen. Komende week tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. De families worden begeleid door professionele dansers en dans-studenten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!