Ron Meyer: 'SP nog niet klaar voor burgemeesterschap'

Ron Meyer, SP-voorzitter. © L1
"Mijn partij is nog niet klaar voor het burgemeesterschap, en dat is niets om je voor te schamen."
Dat zei de Heerlense SP-fractievoorzitter Ron Meyer in AvondGasten op L1 TV, over het feit dat er geen SP'er gesolliciteerd heeft naar het burgemeesterschap in Heerlen.
De verwachting was dat een SP'er kansrijk zou zijn in de sollicitatieprocedure.

Gekozen
Tot voor kort was de lijn van de partij dat er niet werd gesolliciteerd omdat de SP voor een gekozen burgemeester is. Maar in Heerlen leek die lijn te worden doorbroken, ook omdat de SP de verreweg grootste partij is in die gemeente. Toch is dat uiteindelijk niet gebeurd.

Juiste mensen

"Je moet wel op het juiste moment de juiste mensen hebben. We doen nu in allerlei provincies mee, onder meer in Limburg. We mogen daar onder meer gedeputeerden leveren. Dus voordat je naar nog een laag gaat, de burgemeesterslaag, moet je daar wel de goede mensen op het goede moment voor hebben", zegt Ron Meyer. "Wij gaan in Heerlen voor de beste burgemeester en het maakt mij niet zoveel uit van welke partij die is."

Geen burgemeesterstype

Meyer solliciteerde ook zelf bewust niet naar de functie van burgemeester in zijn stad. Ook in de toekomst denkt hij dat het burgemeesterschap niets voor hem is. "Ik zie mezelf niet echt als een burgemeesterstype."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!