Taakstraf voor ontuchtplegende vrijwilliger Slachtofferhulp

© iStock
Een 64-jarige man uit Landgraaf is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Dit omdat de man als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland ontucht heeft gepleegd met een 25-jarige Heerlense klant.
Dat heeft de rechtbank vrijdag beslist.

Zedendelict

De Heerlense vrouw had contact met Slachtofferhulp, omdat ze eerder slachtoffer was van een zedendelict. De vrijwilliger hielp haar met advies, bijstand en bij het invullen van formulieren. Volgens de vrouw heeft de hulpverlener in mei 2016 tweemaal ontucht met haar gepleegd, in haar woning in Heerlen.

Vriendschappelijk

De Landgravenaar ontkent dat hij de vrouw onzedelijk heeft betast. Ook was de Heerlense vrouw volgens hem geen klant meer van Slachtofferhulp. De relatie werd daarna als een vriendschappelijke relatie voortgezet, aldus de man.

Vrijwilliger

Volgens de rechtbank is het niet vast te stellen dat de hulpverlening vanuit Slachtofferhulp tussen de man en de vrouw was beëindigd. Verder vindt de rechtbank dat de Landgraafse man beter had moeten weten vanuit zijn rol als vrijwilliger.
De man is inmiddels geen vrijwilliger meer bij Slachofferhulp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!