Maastrichtse ondernemer wint gouden kaas

© Danique Daemen (L1)
De duurste kaas van Nederland is sinds vrijdag te vinden in Maastricht.
Het is een Gooiste Pikante, belegd met bladgoud.

Goed doel

Het bijzondere exemplaar werd vrijdag afgeleverd in Maastricht door kaasgroothandel De Groot-Verburg, samen met een cheque. De groothandel had een goededoelenactie opgezet. En de keuze was gevallen op het goede doel dat Wevers Food in Maastricht had voorgesteld: het Ronald McDonaldhuis in Maastricht.

Actie

Alle klanten van de kaasgroothandel konden geld doneren voor het goede doel dat zou winnen. Uiteindelijk kwam het bedrag uit op 5300 euro.

Overrompeld

De verrassing in Maastricht was groot. "Ik had dit niet verwacht", stamelt de overrompelde eigenaar Cyril Wevers van Wevers Food. Hij weet nog niet wat hij met de kaas gaat doen. "Ik denk dat hij de verkoop in gaat, dat ik er misschien nog wat extra aandacht aan geef."

Ronald McDonaldhuis

Hij is vooral heel blij met de cheque voor het goede doel dat hij heeft uitgekozen, het Ronald McDonaldhuis in Maastricht. "Een heel mooi initiatief. We hebben er zelf ervaring mee toen onze kindjes werden geboren. Ze waren zes weken te vroeg en mijn vriendin werd ontslagen uit het ziekenhuis, maar de afstand tot ons huis was te groot. Toen konden we in het Ronald McDonaldhuis logeren. We zijn daar zo goed opgevangen. Zulke mooie mensen daar. We hebben er ook contact mee gehouden", aldus Wevers.

Oud-gasten

En het Ronald McDonaldhuis zelf is ook heel blij met het geld. "We zijn blij met elke donatie die we krijgen, maar deze komt van oud-gasten, en dat betekent dubbel zoveel," zegt Margo de Kock van het Ronald McDonaldhuis.
Met het geld van de donatie kan het Ronald McDonaldhuis meer dan 100 gezinnen helpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!