Drugs, samoeraizwaard en andere wapens: twee arrestaties

Twee mannen zitten vast nadat de Marechaussee een samoeraizwaard in de auto van een van hen vond.
Het gaat om een 33-jarige man uit Sittard en een 32-jarige man uit Beek, zo meldt de Marechaussee op Facebook. Ook is een caravan op een camping doorzocht.

Samoeraizwaard

De Sittardenaar viel door de mand door zijn opvallende rijgedrag bij Maastricht-Aachen Airport, afgelopen maandagavond. Toen de Marechaussee hem staande hield en zijn auto doorzocht, stuitten ze daar op een klein geldbedrag, harddrugs én een samoeraizwaard tussen de voorstoelen.

Camping

Al snel bleek dat die drugs op een camping in de omgeving gekocht waren, waarna agenten daar gingen speuren in een caravan en een schuur. Wederom bleek de vondst niet gering: enkele kilo's drugs, munitie, een pistool, een geweer én geld. Daarnaast werd de schuur vermoedelijk gebruikt om verdovende middelen te produceren. De man uit Beek was de bewoner van de caravan en werd dus ook aangehouden.

Meer aanhoudingen

Er wordt rekening mee gehouden dat er nog meer aanhoudingen volgen. De twee aangehouden mannen zijn in verzekering gesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!