Surfhal Landgraaf rekent op 200.000 bezoekers

© iStock
Een indoor surfpark in Landgraaf is financieel haalbaar. Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau Colliers dat de initiatiefnemers hebben laten opstellen.
Volgens de onderzoekers kan het park Endless Summer jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers trekken. Volgens Wim Dupont van Endless Summer is de realisatie van het park nu een stuk dichterbij gekomen. "We kunnen nu op zoek naar geldschieters."

Nog 7 miljoen

In de hal moet een meer van 160 meter lang komen waar golven tot 2 meter hoog worden opgewekt. Daarnaast moeten er horeca, winkels en een surfschool komen. Voor het park is in totaal 17 miljoen euro nodig. Een bank heeft al een lening van ruim 8 miljoen toegezegd. Ook IBA Parkstad zal investeren in het project. "We hebben nu nog 7 miljoen euro nodig", aldus Dupont. "Dat geld moet komen van investeerders."

Landgraaf wil surfmekka van Nederland worden

Surfliefhebbers

Volgens het rapport willen bezoekers twee uur rijden om te gaan surfen. "Daaronder valt een groot deel van Nederland en België. En ook voor surfliefhebbers uit het Ruhrgebied is het aantrekkelijk, zo toont het rapport aan", zegt Dupont. "Dat is een gebied waar ruim 20 miljoen mensen wonen."

Vergelijkingsmateriaal

De onderzoekers hebben onder meer gekeken naar bestaande surfhallen in Wales en de Verenigde Staten. Daar blijkt dat iedere surfer een extra bezoeker meebrengt. De initiatiefnemers hopen voor het eind van het jaar het startkapitaal bij elkaar te hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!