Beslag gelegd op vermogen van privédetective

Privé-detective Ben Zuidema.
Er is beslag gelegd op rekeningen en panden van privédetective Ben Zuidema (81). Dat komt door een conflict met zakenman Michel Sniekers, die zich gefopt voelt door de detective uit Wessem.
Sniekers nam onlangs voor vier ton het Nederlands Opleidingsbureau over van Zuidema. Dat bedrijf detacheert verkeersregelaars, die onder meer worden ingezet bij het Designer Outlet in Roermond.

Zes ton
Volgens Sniekers heeft Zuidema informatie achtergehouden bij de verkoop. Zo zouden er door de komst van een parkeergarage minder verkeersregelaars nodig zijn bij het Designer Outlet. Dat betekent minder inkomsten voor het Nederlands Opleidingsbureau. Zuidema zou dit bewust niet hebben verteld bij het bespreken van de deal. Zakenman Sniekers is onaangenaam verrast en eist nu het aankoopbedrag van vier ton terug, plus een schadevergoeding van ongeveer twee ton.

Minder stress
De detective is zich van geen kwaad bewust. "Luister, ik ben 81 jaar oud en ik had drie bedrijven. Ik wilde een minder stressvol leven, vandaar dat ik het bedrijf verkocht. Niet omdat ik schulden heb of iets van die strekking. In het verkoopproces, dat ruim één jaar heeft geduurd, ben ik volledig transparant geweest. Hij wist dat de situatie zou veranderen, dat heb ik hem tot drie keer toe gezegd. Dit vind ik heel vreemd."

Geen commentaar
Zakenman Sniekers verwijst voor toelichting naar zijn advocaat Sander Aben. Deze wil op dit moment niet op de zaak reageren. "De zaak ligt bij de rechter, die moet er iets van vinden. Ik denk niet dat we dit nu via de media moeten uitvechten", zegt de raadsman.

Op een houtje
Ondertussen heeft Zuidema al weken geen toegang tot zijn rekeningen. "Mijn vrouw moest laatst pinnen, een bedrag van twaalf euro geloof ik. Dat ging niet. We zijn al tienduizend euro kwijt aan proceskosten. Maar met mij hoef je geen medelijden te hebben." De detective heeft een kort geding aangespannen om het beslag op te heffen. Dat kort geding speelt op 1 november. In december wordt de volledige zaak behandeld in de rechtbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!