Aggregaten Maastricht blijven drie dagen staan

© AS Media
De drie noodstroomgeneratoren die netbeheerder Enexis in Maastricht heeft neergezet om de elektriciteitsvoorziening in Maastricht-Oost op peil te houden, blijven waarschijnlijk tot en met zaterdag staan.
De apparaten werden in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst nadat door een grote stroomstoring 16.000 adressen zonder stroom kwamen te zitten. Niet alleen werd de Maastrichtse Oostoever getroffen, ook in delen van Valkenburg, Berg en Terblijt en Cadier en Keer ging het licht uit.

Overlast

De aggregaten staan bij het kantoor van WML, op het Cörversplein en op de Ruiterij. De gemeente Maastricht vraagt omwonenden in een brief begrip te hebben voor de geluidsoverlast die de apparaten veroorzaken.

Edisonstraat

De stroomstoring ontstond woensdagavond om 21:20 door een brand in een hoofdstation aan de Edisonstraat, die waarschijnlijk ontstond door kortsluiting. In de loop van de avond en nacht werd de elektriciteitsvoorziening in het grootste deel van het getroffen gebied weer hersteld. De aggregaten leveren elektriciteit voor zo'n 2500 huishoudens die niet op een andere manier aan stroom konden worden geholpen.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!