Jaaromzet van Vebego stijgt tot boven een miljard

© iStock
De jaaromzet van het internationale familiebedrijf Vebego steeg afgelopen jaar met 2,7 procent tot ruim boven een miljard euro.
Het bedrijf uit Voerendaal heeft het afgelopen jaar de indirecte kosten goed onder controle weten te houden door gerichte investeringen en een kritische blik op de uitgaven. Dat zegt topman Ronald Goedmakers.

Forse groei

Vebego is onder meer actief in facilitaire diensten, personeelsdiensten, schoonmaak en de gezondheidszorg. Het bedrijf kende een forse groei in met name de Nederlandse uitzenddiensten. Daarnaast deden traditionele activiteiten in de schoonmaak het goed. Daar stond een lichte teruggang in de Nederlandse thuishulpactiviteiten tegenover.

Frankrijk

Uit Frankrijk trekt Vebego zich terug. Daar had het bedrijf volgens de topman een behoorlijk grote positie in de schoonmaak. Maar een bestendige groei bleek in dit land met 'toch een andere cultuur' moeilijk te realiseren, zegt Goedmakers. Vebego richt zijn energie nu op Nederland, Belgie en Zwitserland, waar meer mogelijkheden zijn. Maar ook Duitsland wordt steeds interessanter.

Duitsland

"Daar zijn we al een tiental jaren actief, vooral in facilitaire diensten en in de uitzendbranche", vertelt Goedmakers. "We willen daar, zeker omdat we goede ervaring hebben met onze positie in gezondheidszorg in Nederland, die kennis vertalen naar de Duitse markt. Dan gaat het vooral om het ontwikkelen van specialistische uitzenddiensten in de medische sector of in thuisverpleging."

Personeel

"In beide gevallen zijn we inmiddels met wat kleine investeringen ervaringen aan het opdoen", zegt Goedmakers. In Duitsland is Vebego actief in de regio's van Berlijn en het Ruhrgebied. Vebego zoekt lokaal personeel voor deze lokale diensten.
Ruim 100 bedrijven maken onderdeel uit van Vebego, zoals Hago, Tence Inzetbureau en Care. Er werken ongeveer 40.000 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!