Hoger beroep tegen uitspraak De Nissehoff in Venray

© Archief L1
De gemeente Venray gaat in hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank in de zaak tegen kinderdagverblijf De Nissehoff in Venray.
Eind mei conludeerde de rechtbank in Roermond dat kinderdagverblijf De Nissehoff onterecht de deuren heeft moeten sluiten. De sluiting was volgens de rechter niet goed onderbouwd met objectieve en feitelijke stukken en onvoldoende gemotiveerd.

Sluiting terecht?

Het college van B en W is het daar niet mee eens. De gemeente Venray vindt dat de sluiting wel degelijk goed is gemotiveerd. Daarom gaat de gemeente het voorleggen aan de Raad van State. Eerder in juli 2014 oordeelde een onafhankelijke bezwarencommissie ook al dat de Nissehoff open had kunnen blijven en dat er overleg met de eigenaresse had moeten plaats vinden.
Sluiting was volgens de commissie een te zwaar middel geweest.

Dicht en failliet

De gemeente Venray sloot het kinderdagverblijf in februari 2014 omdat de eigenaresse te hard optrad tegen de kinderen. Een rapport van de GGD bevestigde klachten daarover, van ouders en medewerkers. Door de sluiting ging De Nissehoff in april 2014 failliet. Er waren toen nog elf mensen in dienst.

Schadevergoeding

De eigenaresse heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken en wil rehabilitatie. Mocht de Raad van State haar ook in het gelijk stellen dan is een nieuwe rechtszaak, waarin een forse schadevergoeding wordt gevraagd, de volgende stap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!