Maasgouw scherpt regels reclame aan

© Borden.plaatsengids.nl
Het reclamebeleid in de gemeente Maasgouw wordt aangepast.
Voor tijdelijke reclameborden is niet langer een vergunningaanvraag nodig, maar de regels rond het plaatsen van reclame worden wel aangescherpt.

Maximale duur

Zo mag er enkel reclame worden gemaakt voor evenementen en is de maximale duur van de plaatsing van het bord drie weken. Mocht het bord na 21 dagen niet zijn verwijderd, dan worden er - na een waarschuwing - maatregelen getroffen.

Plekken

Bovendien zijn er specifieke plekken geselecteerd waar de borden mogen hangen of staan. "Hier is zorgvuldig naar gekeken, zodat de borden het uitzicht of het verkeer niet belemmeren", vertelt burgemeester Stef Strous. "Bovendien is het mooi verspreid over de regio nu, zodat je niet één plek hebt met veel reclame." Ook zijn onflatteuze, loshangende spandoeken niet langer toegestaan; deze dienen op een frame te worden bevestigd.

Reclamebeleid

Eerder scherpten omliggende gemeentes ook al hun reclamebeleid aan. "Waar ik me vooral aan stoor, is dat er nu al twee maanden van te voren reclame wordt gemaakt voor een evenement", zegt Strous. "Dan heb je er toch nog niks aan? Borden bleven bovendien veel te lang hangen. Daar willen we nu een eind aan maken."

Aantal

Het totale aantal toegestane reclameborden blijft 86. De raad stemde tegen het voorstel om dit te halveren. Het nieuwe reclamebeleid gaat vanaf 28 mei in. Na anderhalf jaar is er opnieuw beraad over de ontwikkelingen.
Tevens start de gemeente met een onderzoek naar de inzet van digitale reclameborden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!