Vierdejaarsleerlingen VMBO Maastricht opnieuw op examen

© Jean-Pierre Geusens
Ongeveer de helft van de huidige vierdejaarsleerlingen van VMBO Maastricht moet de komende weken een of meer toetsen of opdrachten inhalen.
Die hadden ze eigenlijk als derdejaars al moeten doen, maar ze werden toen niet aangeboden of zijn gemist. Het gaat om onderdelen van het Programma van Toetsing en Afsluiting, PTA.

160 leerlingen
Dat heeft de school dinsdag tijdens een ouderavond bekend gemaakt, bevestigde een woordvoerder na berichtgeving hierover van NRC. Van de in totaal 316 huidige vierdejaars moeten er vijf meerdere onderdelen inhalen, en nog eens 155 leerlingen moeten één toets, opdracht, praktisch onderdeel of spreekvaardigheidstest inhalen.

Afgeslankte vorm
De PTA's voor het vierde jaar zijn overigens afgeslankt tot het wettelijk vereiste, volgens de woordvoerder vanwege de 'beheersbaarheid, haalbaarheid en overzichtelijkheid'. Van de vorige 353 vierdejaars van VMBO Maastricht werden de examens afgekeurd. Tijdens de vakantie slaagden 280 leerlingen alsnog. De rest krijgt binnenkort een herkansing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!