'Leraar van het jaar' komt uit Neer

© Twitter Onderwijscoöperatie?
Tjeerd van den Elsen uit Neer is 'Leraar van het Jaar 2017'.
"Een mooie mijlpaal. Ik had twee sterke tegenkandidaten. Mijn pioniersrol heeft volgens mij de doorslag gegeven in het oordeel van de jury", zo laat Van den Elsen weten aan Omroep Brabant.

Tilburg

Hij werkt nu bij een basisschool in Tilburg. Zelf ging hij onder andere naar het Bouwens van der Boijecollege in Panningen en naar de Pabo. Maar na een paar jaar in het onderwijs besloot de leraar van het jaar toch een tijdje iets anders te gaan doen. Uiteindelijk vond hij zijn weg naar het onderwijs terug, met succes.

Efteling

"Ik liep vast en zag nog weinig mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Ik ben toen begonnen met een van mijn hobby's en dat is radio maken. Ik heb mede Efteling Kids Radio opgericht. Na drie jaar heb ik mijn weg naar de klas teruggevonden."
Tjeerd van den Elsen heeft het radiomaken niet helemaal losgelaten. De 'beste leraar van Nederland' probeert met de bouw van een echte radiostudio het taalonderwijs op zijn school nieuw leven in te blazen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!