Limburgers hebben weinig vertrouwen in politie

© ANP/Koen van Weel
Het is niet al te best gesteld met het vertrouwen in agenten in onze provincie. Slechts 46 procent van de Limburgers zegt veel vertrouwen te hebben in de politie.
Dat blijkt uit onderzoek dat het EenVandaag Opiniepanel deed voor het tv-programma De Nationale Misdaadmeter. 20.201 personen deden mee.

Zesje

Alleen in Zeeland is het nog beroerder gesteld met het vertrouwen in de hermandad. De Limburgers geven de politie ook het laagste cijfer: een zesje.

Terrorisme

Het panel wordt gevraagd welke prioriteiten gesteld moeten worden wanneer er morgen extra agenten zouden komen. Alleen in Limburg en Drenthe wordt het voorkomen van een terroristische aanslag genoemd. Het belangrijkste vinden de Limburgers echter de aanpak van geweld tegen mensen met een publieke taak.

Onveiliger

Uit de cijfers blijkt ook dat de deelnemers uit Limburg, net als die uit Noord-Brabant, het gevoel hebben dat hun provincie onveiliger is dan de rest van het land.

DNA

Een andere opvallende uitkomst in het onderzoek is dat 51 procent van de Limburgers vindt dat het afstaan van DNA aan een databank verplicht moet worden.

De Nationale Misdaadmeter wordt dinsdagavond uitgezonden op NPO1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!