Handtekeningenactie om zwembad open te houden

© Google Streetview
In Venlo wordt een handtekeningenactie op touw gezet om de aangekondigde sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick te voorkomen.
De lokale SP-fractie trapt de actie woensdagmiddag om 17:00 uur af bij het zwembad.

Miljoenen

Om de verouderde installatie van het zwembad aan de Drie Decembersingel te renoveren zijn miljoenen nodig. Aangezien de gemeente Venlo dat geld niet heeft, is besloten om het zwembad uiterlijk in 2020 te sluiten. Zwemliefhebbers hebben vol ongeloof gereageerd op het nieuws.

Draagvlak

Voor SP-raadslid Angelique Weingarten reden te meer om handtekeningen in te zamelen en zo aan te tonen dat er voldoende draagvlak is voor een zwembad. "Er is gewoon noodzaak voor voldoende mogelijkheden voor zwemonderwijs en onderhouden van zwemvaardigheden", zegt het raadslid.

Begroting

Venlo verkeert al jaren in financieel zwaar weer. Met name de grote tekorten op het sociale domein spelen de gemeente parten. Dinsdag werd de begroting gepresenteerd. Daaruit bleek dat vooral de vrijetijdsbesteding en cultuur het moeten ontgelden.

Zak stront

SP-wethouder Alexander Vervoort spuwt op Facebook zijn gal over de reacties op de begroting. 'Ik had wel verwacht dat er een bak stront zou komen', schrijft hij. De wethouder pleit voor een nieuw zwembad, voordat het oude dicht kan.

Zwembad Steyl

Het is niet voor het eerst dat de SP in de bres springt voor een zwembad. In 2010 wist de partij het zwembad van Steyl met een soortgelijke actie open te houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!