Helikopteroverlast van Verstappen-fans aan de kaak gesteld

© ANP
Max Verstappen kreeg afgelopen weekend veel steun van landgenoten op het circuit van Spa-Francorchamps. Velen gingen met de auto, maar wie iets meer te besteden had, kon ook gebruikmaken van een rechtstreekse pendeldienst per helikopter vanuit Houthem.
Tot ongenoegen van de Progressieve Groene Partij (PGP) Valkenburg. De lokale partij hekelt de provincie Limburg, die een vergunning afgaf voor de helikopter-service.

VIP

Volgens fractievoorzitter Corry Fulmer van PGP vlogen vijf of zes helikopters met VIP's af en aan met overlast tot gevolg. "Het gaat om verstoring van het milieu en overlast voor inwoners. Wij vinden het opmerkelijk dat de provincie hier toestemming voor verleent, terwijl ze naar buiten toe altijd zeggen dat ze zich sterk maken voor groen en voor het landschap. Dit staat daar haaks op."

Vragen gesteld

Om aandacht te vragen voor het probleem heeft ze vragen gesteld aan het college van Valkenburg aan de Geul. Dat kan volgens Fulmer meer opleveren dan een telefoontje naar de provincie. "Wij staan voor de natuur en onze rust en vragen de gemeente om een vuist maken. Dat lijkt ons een sterker signaal dan een telefoontje van mij persoonlijk naar de gedeputeerde."

Decadent

Dat de helikoptervluchten alleen voor de mensen zijn die dat kunnen betalen, speelt ook mee in de overweging om hier een punt van te maken. Fulmer: "Het is een decadent iets. Dan weegt de rust en de bescherming van de natuur wat ons betreft zwaarder."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!