Aantal drugspanden Echt-Susteren in een jaar gehalveerd

© Gemeente Echt-Susteren
De aanpak van drugspanden in Echt-Susteren lijkt zijn vruchten af te werpen.
Dit jaar zijn er in de gemeente tot nu toe negen drugspanden gesloten. Dat is de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Handhaving

Burgemeester Jos Hessels spreekt van een opvallende daling en gaat er vanuit dat die aan het strenge handhavingsbeleid is te danken. "Als je in Echt-Susteren een hennepkwekerij hebt, is de kans groot dat je wordt ontdekt. En als dat gebeurt gaat je huis op slot."

Afname

Hij hoopt dat de afname van het aantal opgerolde kwekerijen ook daadwerkelijk betekent dat er minder kwekerijen zijn. "Dat kan ik niet wetenschappelijk bewijzen maar we gaan er wel van uit. Want het is niet zo dat we minder aan opsporing hebben gedaan, integendeel."

Tips

Bijna alle hennepkwekerijen worden ontdekt na een tip uit de buurt. "Steeds meer mensen zeggen: ik wil niet naast zo'n levensgevaarlijke plantage wonen. Als de boel bij de buurman afbrandt, brandt mijn huis ook af"

Toegangsverbod

Panden waarin drugs of een plantage worden ontdekt, gaan in Echt-Susteren voor drie maanden op slot. In die periode is het voor iedereen verboden deze woningen en de bijbehorende terreinen te betreden. Dit is niet in alle gemeenten in Limburg zo. Op sommige plekken krijgen overtreders van de Opiumwet eerst een waarschuwing.

Bungalow

De burgemeester sloot onlangs de negende woning van dit jaar in verband met overtreding van de Opiumwet. Het ging om een vrijstaande bungalow in Nieuwstadt, waar een hennepkwekerij en 7,5 kilo gedroogde hennep werden gevonden. Het pand blijft tot 30 januari verzegeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!