Toekomst Verpleeghuis Blerick weer onder de loep

De Zorggroep doet nieuw onderzoek naar de beste bestemming voor het gebouw van Verpleeghuis Blerick.
?De zorginstelling was aanvankelijk van plan om het hele pand om te bouwen tot kleinschalige woongroepen voor mensen met lichamelijke klachten, maar nu wordt ook weer nagedacht over dementiezorg.

Verbouwing
Over twee weken verhuizen 48 bewoners van het verpleeghuis naar groepswoningen in de Ruijsstraat in Blerick, die op de plek van het gesloopte verzorgingshuis Onder deWieën zijn gebouwd. Het gebouw van Verpleeghuis Blerick komt daardoor grotendeels leeg te staan. 16 cliënten met lichamelijke klachten blijven er wonen. Ze zullen intern verhuizen van twee naar eenpersoonskamers in afwachting van een verbouwing waarbij het pand geschikt wordt gemaakt voor kleinschalige woongroepen.

Brainstormsessie
Wanneer die verbouwing gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk, als gevolg van een nieuwe brainstormsessie. "Er moet goed gekeken worden voor welke doelgroepen we nog woonruimte nodig hebben. En misschien blijkt een flexibele invulling waarbij zowel zorg voor mensen met dementie als mensen met lichamelijke problemen gegeven wel de beste oplossing", aldus projectleider Leon van Oijen van De Zorggroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!