L1mburg Centraal: Verstappen jaagt op Verstappe

© L1
Zaterdag in L1mburg Centraal: zanggroep De Kloomp uit Meerssen ligt in de clinch met Max Verstappen.
Kijk hier de hele uitzending terug.

Max kan lied De Kloomp niet waarderen
Het nummer is bedoeld voor de lol, maar krijgt ineens een hele zware lading. Max Verstappe van zanggroep De Kloomp uit Meerssen moet verwijderd worden, anders wordt een juridische procedure gestart. Het merk-management van Max Verstappen is boos en laat dat duidelijk blijken ook. En De Kloomp zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Gedode editor geëerd
Een emotioneel moment vrijdagavond tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De prijs voor beste editing ging naar Wouter van Luijn uit Arcen. Hij overleed in juli dit jaar, nadat hij werd neergeslagen op Mallorca. Wouter is postuum geëerd en hij ontving een staande ovatie van de Nederlandse filmwereld.

Bekijk hier de hele reportage
Standbeeld voor Sjef Diederen
Zaterdag is de grote Limburgse zanger Sjef Diederen vereeuwigd, met een standbeeld in zijn eigen Sjef Diederen Park in Hoensbroek.

Bekijk hier de hele reportage

Heel Limburg telt vogels
In heel Europa worden vandaag vogels geteld. Op deze Euro Bird Watch dag kunnen we zien welke vogels er zijn en welke routes ze vliegen. Er wordt gekeken naar de effecten van de klimaatverandering op vogels. Wij telden vandaag mee in Meers, gemeente Stein.

Bekijk hier de hele reportage

Voetbal
Roda JC ontving Jong PSV. Aanhaken bij de subtop was de opdracht, dus moest er gewonnen worden. Maar na een goede eerste helft zakte Roda helemaal weg in de tweede helft. MVV speelde thuis tegen FC Den Bosch, de ploeg van Wil Boessen. MVV had op het eigen veld niks in te brengen tegen de Brabanders. Die namen de drie punten eenvoudig mee terug naar Den Bosch.

Trappenmarathon in Landgraaf
De langste trap van Nederland ligt in Landgraaf, op de Wilheminaberg. En vandaag werd daar de trappenmarathon gehouden, even de cijfers: Lengte 248 meter, aantal treden 508, verdeeld over 22 delen, met een hoogteverschil van 80 meter. De deelnemers leggen verschillende afstanden af, van tien kilometer tot een hele marathon en soms nog meer...

Bekijk hier de hele reportage

Ren je rot met bier
Het WK Bokkenollen. Dat is een hindernissenparcours van één kilometer in Griendtsveen. De opdracht luidt om zo snel mogelijk zoveel mogelijk bokbiertjes op een dienblad bezorgen, zonder te morsen natuurlijk.

Bekijk hier de hele reportage

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!