Nieuws

Hotel voor genegeerde knuffels in Sittard

© Istock
Het is herfstvakantie dus gaan veel kleuters deze week op vakantie, of spelen ze met het lekkere weer buiten. En dan is er wat minder aandacht voor hun knuffel.
Om die knuffeldieren ook een fijne vakantie te bezorgen, kunnen ze deze week worden gebracht naar Limburgs eerste Knuffelhotel in Sittard. Daar worden ze vertroeteld door de kleuters van kinderopvang De Rode Loper.

Maandag werden enkele tientallen knuffels gebracht. De kinderen kunnen hun pluche beesten uiterlijk vrijdag weer ophalen.

Sociaal

Achter het initiatief, zit een serieuze gedachte. "We willen de kinderen op de opvang stimuleren om creatief en sociaal te zijn. Omdat ze zich ontfermen over andermans knuffels, moeten ze er liefdevol mee omgaan. Niet alleen eten en drinken geven, maar ook een leuke daginvulling bedenken", licht eigenaresse Kootje Spek van de kinderopvang toe. "De knuffels gaan dus elke dag iets beleven. En die belevenissen zetten we op Facebook, zodat de eigenaren van de knuffels hun avonturen ook kunnen volgen."

Past niet in koffer

Fay Koetje uit Einighausen heeft haar teddybeer naar het Knuffelhotel gebracht. "Wij gaan op vakantie en de knuffel paste niet meer in het koffer erbij. Ik ga hem wel een beetje missen." Haar moeder Cynthia: "We gaan veel leuke dingen doen deze herfstvakantie, dus ik hoop dat Fay niet teveel aan haar knuffeldier denkt. Ik hoop niet dat ik de beer midden in de nacht moet komen ophalen!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!