Eigen buslijn voor Avantis en Trilandis

© Archief L1
De bedrijventerreinen Avantis en Trilandis in Heerlen krijgen een volwaardige busverbinding vanuit Heerlen en Aken.
Voor de uitbreiding van het openbaar vervoer wordt 140.000 euro uitgetrokken, gefinancierd door de gemeenten Heerlen en Aken, plus de regio Parkstad.

Honderden banen
Waar het vele jaren sukkelen was met de werkgelegenheid op met name Avantis, is de bedrijvigheid met name de afgelopen twee jaar fors toegenomen. Ondernemingen als Arion (zorginnovatie), Honold (distributiecentrum voor Continental banden), Deutsche Post en binnenkort internetapotheek DocMorris hebben zich er gevestigd en zijn goed voor honderden nieuwe banen.

Veolia

Een deel van het personeel is afhankelijk van openbaar vervoer, reden om vanuit Aken en Heerlen al kleinere busjes te laten rijden. Omdat met name van Duitse zijde de vraag nog steeds groeiende is, hebben de gemeenten Aken en Heerlen, plus de regio Parkstad een verzoek bij vervoerder Veolia is ingediend om een volwaardige buslijn (lijn 27) via Avantis en Trilandis te laten rijden. De bussen van lijn 27 gaan op werkdagen rijden, plus de zaterdagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!