Nu al tekort bij Students Club Maastricht

© iStock
Nog voor de deuren van de International Students Club (ISC) in de Timmerfabriek open zijn, is al duidelijk dat er geen kostendekkende exploitatie mogelijk is. Hoe hoog het tekort wordt, is niet bekend.
De reden voor het nu al voorspelde tekort zijn ‘de uitgangspunten van de Universiteit Maastricht’, zo staat een nota van het stadsbestuur aan de gemeenteraad. "Uit de lopende gesprekken met de Universiteit Maastricht (UM) blijkt dat zij ervan uitgaan dat de gemeente een relatief lage huur in rekening brengt", verklaart het stadsbestuur het te verwachten tekort deels.

Kosten voor gemeente
Daarnaast stelt de UM in de gesprekken dat noodzakelijke investeringen in de internationale studentenclub die niet verrekend worden in de huur, door beide partijen gedragen worden. Met andere woorden: ook de gemeente krijgt een deel van de kosten op het bordje.

Subsidie
Bij de behandeling van de gemeentebegroting voor 2016 denkt de gemeente met een verdere uitwerking van de financiën te komen. Het stadsbestuur schrijft te hopen op mogelijke subsidies om het gat te dichten en onderzoekt onder meer of een bijdrage van de Elisabeth Strouvenstichting tot de mogelijkheden behoort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!