Goedkoop met de bus van Maastricht naar Parijs

© iStock
Het piepjonge busbedrijf FlixBus, marktleider in Duitsland, verzorgt sinds een week een dagelijkse pendel tussen Maastricht en Parijs via Luik en Brussel voor 19 euro.
De dienst is zonder ruchtbaarheid in de markt gezet, als zoveelste toevoeging aan een snelgroeiend Europees snelbusnetwerk tussen grote, populaire Europese steden.

Dagelijkse buspendel

Elke dag van de week, ook op zaterdag en zondag, vertrekt om 8.30 uur vanaf het NS-station in Wyck een bus naar station Guillemins in Luik, station Brussel Centraal en Parijs.
Een rit naar Luik en Brussel kost vijf euro, naar Parijs negentien. Onderweg wordt nergens anders gestopt. De aankomst bij Porte Maillot in Parijs is voorzien om 15.10 uur.

Overstappen

In Luik is er een overstapmogelijkheid op een snelbus naar Aken, Keulen en verder Duitsland in. In Brussel zijn er overstapverbindingen met Antwerpen, Utrecht en Amsterdam.

Steden aan elkaar knopen

FlixBus is in Nederland met goedkope busritten begonnen in Amsterdam, Utrecht en Maastricht omdat het studentensteden zijn die ook veel toeristen trekken. Het bedrijf richt zich op jongeren en senioren met een bescheiden portemonnee.
Het knoopt met partner MeinFernBus steeds meer grote steden aan elkaar, waardoor de overstapmogelijkheden in hoog tempo toenemen.

FlixBus

FlixBus bestaat sinds 2011 en verzorgt volgens eigen informatie inmiddels dagelijks 10.000 ritten naar 300 bestemmingen in vijftien landen.
Opmerkelijk is dat Flix- Bus zelf geen bussen bezit. Het huurt overal van bestaande busbedrijven om de dienstverlening te verzorgen. FlixBus regelt dat de luxe bussen (met internet) klandizie hebben.

Barcelona

De dienst Maastricht-Luik-Brussel- Parijs wordt verzorgd door een Belgisch busbedrijf, dat volgens de chauffeur ook een pendel naar Barcelona gaat verzorgen.
FlixBus wil dat nog niet bevestigen, wel dat er uitbreidingsplannen liggen naar Spanje en andere Europese landen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!