Tiener uit Kerkrade pakt grote landelijke dj-prijs

© Facebook / Dancetour
DJ Riley Miseré (13) uit Kerkrade heeft de landelijke Dancetour DJ Clash gewonnen en is daarmee de jongste artiest ooit die met die titel is gaan lopen.
De tiener won eerder al met overtuiging de Limburgse editie en stootte zo door naar de landelijke halve finales.

Maastricht
Dankzij de provinciale overwinning mocht dj Riley al draaien tijdens de Maastrichtse editie van Dancetour, op 28 mei van dit jaar. Daarnaast kreeg hij huiswerk; voor de halve finale moest hij een remix maken. Die plaat werd vervolgens online gezet, waarna mensen mochten stemmen op hun favoriet. De vier dj's met de meeste stemmen kregen een plek in de finale.

Finale
Met bijna zevenhonderd stemmen kwam de talentvolle Kerkradenaar in de finale terecht. Het maakte hem de jongste finalist ooit. Des te specialer was zijn uiteindelijke overwinning. "Dat is best wel een dingetje", vertelt een trotse Riley aan 1Limburg.
Ervaren rot
Ondanks zijn leeftijd is Riley al even bezig naam voor zichzelf te maken. "Ik dj al ruim vijf jaar en heb al op grote festivals als Parkcity Live en Solar Weekend gestaan", legt hij uit. "Ik ben zelfs geïnterviewd en daarna aangekondigd door Giel Beelen op Solar Weekend."

Dancetour
?Ook zijn Dancetour-titel is geen kleinigheid. In de dancescene is het landelijke festival al een begrip sinds 2001. Maastricht kent sinds 2004 een eigen editie, maar Dancetour doet ook andere grote steden als Den Haag, Eindhoven en Enschede aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!