Hiddema heeft spijt van rechtszaak om 'louche'-tekening

© Cartoon: Ruben L. Oppenheimer
Advocaat Theo Hiddema heeft spijt van de rechtszaak tegen cartoonist Ruben L. Oppenheimer om de 'louche'-tekening.
"Ik heb wel eens gedacht, was ik er maar nooit aan begonnen", zegt advocaat Theo Hiddema. Hij zegt dat op de dag van het hoger beroep dat maandag in Den Bosch diende.

Tekening

In die rechtszaak gaat het om een tekening van cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Daarin stond de tekst 'louche advocaat', die cartoon ervoer Hiddema als beledigend. In een eerste rechtszaak won Hiddema, waarna Oppenheimer in beroep ging.

Kemphanen

De twee zijn absoluut geen vrienden van elkaar en dat bleek ook wel voor de camera van L1. "Ik ben het helemaal beu, de fysieke aanwezigheid in mijn nabijheid van de heer Oppenheimer vind ik moeilijk te verdragen", aldus Hiddema over de cartoonist. Oppenheimer was zichtbaar geïrriteerd tijdens de rechtszaak: "Ik zou bijna zeggen fysieke weerstand tegen alles wat er gezegd is vandaag. Want het is heel moeilijk om je netjes en kalm te houden als je hoort wat er allemaal uitgeflapt wordt", zei hij na de zaak.

Uitspraak

14 juli doet het Gerechtshof in Den Bosch uitspraak in de zaak. Mocht Hiddema de zaak opnieuw winnen zal Oppenheimer naar alle waarschijnlijkheid naar de Hoge Raad stappen. Hiddema heeft laten weten dat hij zich neer zou leggen bij een eventueel verlies.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!