Code geel: waarschuwing voor zware windstoten

© iStock
Het verkeer op de Limburgse wegen moet donderdagavond rekening houden met zware windstoten. Het KNMI heeft daarvoor code geel afgegeven.
In de loop van de middag en avond trekken er volgens Meteo Limburg bovendien enkele regen- of onweersbuien over de provincie. Daarbij kan lokaal veel regen en zelfs hagel vallen.

Afkoelen

Maar eerst wordt het donderdag nog warm. Tijdens het eerste deel van de middag kan de temperatuur oplopen tot maximaal zo'n 26 à 27 graden. De wind draait later op de dag en neemt vervolgens flink in kracht toe. Tijdens de regenbuien kan er in Limburg tussen de 5 en 40 millimeter aan regen vallen. Daardoor koelt het flink af.

Waarschuwing

Later op de avond is er kans op zware windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Het KNMI waarschuwt: vermijd open water en open gebied en schuil niet onder bomen.
Door de droogte hebben bomen het de laatste tijd zwaar. Her en der lijkt het al herfst. De takken van bomen zijn vanwege de droogte broos en kunnen sneller afbreken dan normaal.

Frisjes

In de nacht van donderdag op vrijdag koelt het flink af. Daardoor kan het vrijdag frisjes aanvoelen. In de middag wordt het volgens Meteo Limburg hooguit 23 graden. Daarmee zal er een einde komen aan de hittegolf die Limburg al sinds 12 juli in haar greep houdt. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!