Toch geld voor park op plek De Weijer in Weert

Er is toch geld beschikbaar voor de aanleg van een park op de plek van het tijdelijke woonzorgcomplex De Weijer in Weert.
Het geld komt van de firma Janssen Infra uit Son als een soort 'goedmakertje' omdat de woonunits van het complex langer blijven staan dan de bedoeling was.

Trage procedure
De firma is eigenaar van de units aan de Graafschap Hornelaan. Die units hadden eigenlijk in januari al weg moeten zijn. Ze zijn bestemd als woonruimte voor arbeidsmigranten op een bedrijventerrein in Tienray. Omdat in de gemeente Horst aan de Maas de bestemmingsplanprocedure is vertraagd, kunnen de units daar nog niet worden neergezet.

Behoorlijk bedrag
Janssen Infra heeft in overleg met de gemeente en de buurt tot 31 augustus de tijd gekregen de units weg te halen. Als compensatie voor de vertraging krijgt de buurt nu 'een behoorlijk bedrag', zegt Gerard Hendriks, buurtbewoner en voorzitter van de Stichting Groen Weert. De buurt wil al tientallen jaren een parkje op de plek waar nu de tijdelijke woonunits staan. De gemeente had daarvoor geen geld beschikbaar en wilde de plek alleen inzaaien met gras.

Sponsors
De buurt wil nu met geld van sponsors het park inrichten. Hendriks wil niet zeggen hoeveel geld de buurt heeft gekregen, maar het moet genoeg zijn om de wandelpaden en een pleintje aan te leggen en de beek te verbreden tot een vijverpartij. "Daarna kijken we of we nog wat over hebben voor bomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!