Weer dakpannen van huis Meerssen door landend vliegtuig

© Roy Vinckers
Er zijn opnieuw dakpannen van een huis in Meerssen geblazen tijdens de landing van een vliegtuig op Maastricht Aachen Airport.
"Als ik vijf minuten eerder thuis was gekomen dan was er een kans geweest dat ik de dakpannen op mijn hoofd had gekregen", vertelt Meerssenaar Roy Vincken aan L1. Van zijn huis waaide een aantal pannen los.
Maastricht Aachen Airport laat weten dat ze een dakdekker sturen. "Deze kosten vergoeden wij."

Kist

Volgens Vincken gebeurde het rond 13:45 uur. "Ik heb meteen gebeld met het vliegveld en die zeiden dat het waarschijnlijk ging om een kist van Corendon. Deze is geland om 13:42 uur", aldus Vincken. "Volgens de medewerker van het vliegveld zou er meteen actie worden ondernomen. Ze zou de marechaussee nog komen kijken. Ook heeft er inmiddels een dakdekkersbedrijf contact met ons opgenomen. Als het goed is komen zij het dak maandag maken."

Dakpannen plots in het rond

Vorige maand was er een soort gelijk incident in Geverik. Volgens de bewoners van dat huis vlogen de dakpannen plots in het rond toen een vliegtuig van Corendon landde op de luchthaven. In augustus vond nog een vergelijkbaar incident plaats, dit keer ook in Meerssen. Ook daar liep een dak schade op toen een toestel over een woning vloog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!