Robbie Williams entertaint Pinkpop met covers

© ANP
Alsof je warempel midden in de Arena bent beland, bij een concert van de Toppers.
Voor de klassieke Pinkpop-ganger voelt de show van Robbie Williams tamelijk ongemakkelijk, alleen al qua Umfeld (lees: veel gillende 'meisjes' van middelbare en jongere leeftijd).

Credible
Williams heeft zijn boy band-verleden - waar hij tijdens Pinkpop 1999 wel nog last van had - achter zich gelaten. Maar 'credible' voor de gemiddelde rock 'n' roll zoekende Pinkpopganger die toch al zwaar teleurgesteld is door de afzegging van Foo Fighters is de Britse artiest allerminst.

Toch kan hem één kwaliteit niet ontzegd worden: entertainen, dat kan Robbie Williams. Echt. Hij is de eerste die na twee dagen Pinkpop een groot deel van het publiek aan het glimlachen en aan het meeblèren krijgt. Ja, zelfs die stoere, hippe festivalgangers die bij daglicht liever niet al meezingend met Robbie gespot willen worden.

Lees hier alles over Pinkpop

Hits
Zijn hits komen allemaal voorbij in een show die als een conference aaneengeregen is van grappen, covers en eigen werk. Het evenwicht lijkt daarin wel een beetje zoek: bij gebrek aan recent materiaal bestaat de show voor zeker de helft uit andermans nummers.

Van Queen en Lorde tot R. Kelly (a capella) en Oasis. Geinig en op zich prima gespeeld, helemaal voor een publiek dat na een dag drank nuttigen toch sneller zonder gêne met alles meezingt, maar vooral in het midden van de show bekruipt toch het gevoel: maak nou ook eens één van je eigen nummers af. Aan het eind doet Williams dat ook. Angels en Feel, voorspelbare afsluiters, maar hij speelt ze wel helemaal.

Meedeinen
En het publiek van voor tot achter deint nog een laatste keer mee. In ieder geval op een Pinkpop-waardige manier, dus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!