Vrouw eist miljoen van moordenaar opa en oma

© Archief L1
Audrey Zwakhalen, de kleindochter van de in 2003 vermoorde Jo en Ine Zwakhalen uit Sittard, eist een schadevergoeding van ruim een miljoen euro van Olaf H.
H. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moorden.

Hersenletsel

Audrey was destijds 9 jaar en werd ook neergeschoten door H. Ze werd geraakt in haar hoofd, maar overleefde de moordpartij. Audrey liep ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in coma. Ze eist nu een forse schadevergoeding van de moordenaar, zo melden bronnen aan L1. Ze wil de vergoeding onder meer vanwege de gemaakte medische kosten en het opgelopen trauma.

BMW

Olaf H. was die fatale dag als klant in de zaak van autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen. Na de schietpartij vluchtte hij naar Roemenië. Hij meldde zich dagen later bij de politie.

Onschuldig?

Olaf H. heeft altijd ontkend dat hij de moorden heeft gepleegd. Hij zegt dat een onbekend gebleven man het huis is binnengedrongen toen hij aanwezig was bij de autohandelaar. Volgens H. heeft de onbekende man het drietal neergeschoten. Vervolgens is H. naar eigen zeggen in paniek weggevlucht en naar Roemenië gereden.

De rechtbank geloofde dit niet en veroordeelde hem in 2004 tot een levenslange celstraf.
Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank een besluit neemt over de gevraagde schadevergoeding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!