Film met vliegtuigen Baarlo uitgesteld om Germanwings-crash

© Istock
De Duitse film 'Starfighter' met daarin een prominente rol voor de vliegtuigcollectie van Piet Smedts is uitgesteld vanwege de ramp met Germanwings-vlucht 4U9525.
Dat meldt de Frankfurter Allgemeine. 'Starfighter' zou donderdag worden uitgezonden door RTL, maar dat is voorlopig uitgesteld. Volgens de omroep ligt een film over neerstortende vliegtuigen te gevoelig na de ramp met de Airbus van Germanwings, waarbij ook een vrouw uit het Brabantse Deurne om het leven kwam.

Starfighter-affaire

De televisiefilm gaat over twee piloten die in de jaren zestig bij de Duitse luchtmacht vliegen in de F-104 Starfighter. Dat type was destijds hypermodern, maar in Duitse dienst stortte bijna één op de drie Starfighters neer. De politieke rel die daardoor ontstond staat in Duitsland bekend als de 'Starfighter-affaire.'

Baarlo

De vliegtuigen die in de film gebruikt worden, zijn geleverd door het bedrijf PS Aero van Piet Smedts uit Baarlo. Zijn bedrijf handelt in tweedehands vliegtuigen voor bijvoorbeeld evenementen, films of reclame.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!