GroenLinks wil niet samenwerken met PVV

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil onder geen beding samenwerken met de PVV in een eventuele coalitie.
De partij sluit de PVV voortaan uit naar aanleiding van het maandag gepresenteerde verkiezingsprogramma van de partij voor de statenverkiezingen in maart.

Niet mee leven

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman spreekt daar de 'onverdraaglijke geradicaliseerde landelijke lijn van de partij uit'. "Daar kunnen we niet mee leven." Zij wijst ondermeer op het pleidooi voor geen moskeeën in Limburg, sluiting van islamitische scholen en het niet meer subsidiëren van multiculturele instellingen.

Provinciale onderwerpen

Maar ook provinciale onderwerpen vormen voor GroenLinks een breekpunt voor samenwerking. Het gaat daarbij om het feit dat de PVV geen windmolens wil in Limburg en geen subsidie voor oplaadpunten voor elektronische auto's.

Stop, tegen en geen

"De PVV zet zich tegen alles af en heeft nergens een oplossing voor", vindt GroenLinks-fractievoorzitter Brugman. "Het is heel veel stop, tegen en geen." Bij de statenverkiezingen in 2011 werd de PVV de grootste partij met tien van de 47 zetels. GroenLinks behaalde toen drie zetels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!