Dries (12) wint voorleeswedstrijd en mag naar finale Utrecht

Dries zal de provincie vertegenwoordigen bij de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd © Pascal Moors
De 12-jarige Dries Gommans van Kindcentrum Onder de Linde uit Hegelsom heeft woensdag de Limburgse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 - 8 gewonnen.
Dries las voor uit 'Buiten is het oorlog: Anne Frank en haar wereld’ van Janny van der Molen. Volgens de jury wist hij precies goed stiltes te laten vallen en de spanning in het verhaal op te bouwen.

Limburgse finale

De Limburgse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 - 8 plaats vond woensdagmiddag plaats in het Royal Theater in Roermond. Zes lokale voorleeskampioenen lazen aan elkaar, het publiek en aan de jury voor uit hun favoriete boek. De jury bestond uit kinderboekenschrijver Jacques Vriens, auteur van kinder- en Young Adult boeken Esther Walraven en directeur van de Bibliotheek Meerssen Harriët Plantinga. De presentatie was in handen van Irene van der Aart, bekend van ZieZus.

Landelijke finale

De jury heeft Dries benoemd tot Limburgse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd en hij zal op woensdag 22 mei de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!