Einde voor Kunstdagen Wittem: 'Aantal bezoekers loopt terug'

Lincan-Ensemble in de Kloosterbibliotheek Wittem © Kunstdagen Wittem
De 37ste editie van het muziek- en kunstfestival Kunstdagen Wittem wordt de laatste editie van dit evenement.
"We worden geconfronteerd met teruglopende bezoekersaantallen door gelijksoortig aanbod in de regio", noemt voorzitter Henk Hollemans als een van de redenen om te stoppen. Ook merkt het bestuur dat de vele vrijwilligerstaken zwaarder beginnen te wegen. "Verder is het heel moeilijk gebleken opvolgers te vinden", zegt Hollemans.

Kloosterbibliotheek

De afgelopen jaren zijn er ruim 600 concerten met lezingen, excursies, tentoonstellingen en educatieve programma’s georganiseerd in de historische en monumentale kloosterbibliotheek in Wittem, "Allemaal belangeloos georganiseerd door een energiek vrijwilligersbestuur met ondersteuning van vrienden en vrijwilligers", zegt Hollemans.

Cimbalist

In het afscheidsjaar is er gekozen om gespreid in het jaar zeven concerten te programmeren zowel in de kloosterbibliotheek van Wittem als elders. De uitvoeringen moeten herinneren aan de afgelopen jaren. De Kunstdagen Wittem trappen op 30 maart af een concert van cimbalist Giani Lincan en zijn Lincan-Ensemble.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!